2015. okt. 3.

Egyelőre legyen meglepetés - Interjú a Lions of Suburbiával


Kassán és a Kobuciban jártak, nyáron emlegették a példaképeiket, EP-megjelenésre készülnek, klip is várható: ideje volt kifaggatni a Lions of Suburbiát a velük kapcsolatos aktualitásokról és a további tervekről.

Nemrég értetek vissza Kassáról, ahol a Collosseum Clubban léptetek fel az NKA támogatásával. Hogyan jött a kassai lehetőség, vagy hogyan vadásztátok le?

Lions: - A szervezés és a koncertlehetőség teljes mértékig Nelli reszortja és érdeme volt. Nelli a Cseh Tamás program egyik felhívására (külföldön történő élőzenei fellépések elősegítése) nyújtott be két pályázatot még március végén, amit a Kollégium támogatott, így ennek a támogatásnak a segítségével tudtunk Kassára utazni. A kontaktot Schlekitől (Yellow Spots, SurfTruckers) kaptuk. Ő vitt ki minket Kassára, jól ismerte már a járást.
Eredetileg úgy volt, hogy a klub meghívására egy amcsi reggae bandával (Keyser Soze) nyomjuk együtt, de sajnos a koncert előtti héten családi okokra hivatkozva visszamondták az egész európai turnét. Eléggé sajnáltuk, mert nagyon megkedveltük a zenéjüket és jó lett volna tanulni a nagyoktól. Ettől függetlenül pályafutásunk egyik legjobb koncertjét adtuk. Imádtuk minden percét.

Fotó: Kalocsai Kriszti

- Hogy érzitek, hogyan fogadott titeket az ottani közönség?

Lions: - Igazi profizmus fogadott minket, mind a vendéglátás, mind a hangtechnika terén. Nagyon jól tudtunk együttműködni a hangosítókkal. Kb. fél óra alatt megtaláltuk a nekünk kedvező beállításokat.
Minden nagyzolás nélkül úgy szóltunk, mintha a saját nem létező nagylemezünket hallgattuk volna.
Már az első szám után nem tudtuk szó nélkül hagyni és pozitívan méltattuk a rendkívül színvonalas hozzáállást. A közönség soraiból pedig voltak olyan, pl. egy angol úriember, aki csak a mi koncertünkre utazott el egy szomszédos faluból, ugyanis brit létére mily meglepő, imádja a skát. :)

- A szeptember közepi Lions - Teadies - Starsky bulira, amit másodjára nem kellett lemondani az időjárás miatt (elsőre sajnos igen), nem jutottunk el, de remélem, jó volt. Hogyan értékelnétek azt az estét?

Lions: - Őszintén megvallva kicsit kijöttünk a nagyszínpados rutinból. Jobban szeretjük a kisebb, füstös klubok atmoszféráját, a zárt tereket és underground színpadokat, így hirtelen meg is illetődtünk az egymáshoz képest nagy távolságtól. De természetesen becsülettel lehoztuk a bulit és a közönség soraiból is jó páran táncoltak.


- Meglestétek-e a többi zenekart, illetve az este tapasztalatai alapján szerintetek lenne-e igény hasonlóra máskor is akár ugyanott, akár másik helyszínen?

Lions: - A Teadieséket jó párszor láttuk már és játszottunk is velük több alkalommal, most sem hagytuk ki.
A Starskyékra pedig kíváncsiak voltunk, mivel a zenekar számunkra legendásnak vélt magyar ska bandák tagjaiból verbuválódtak. Egyértelműen ők voltak az est fénypontjai. :)
Ha jól tudjuk, közel 200 vendég volt a fesztiválon, ami teljesen korrekt egy hűvös, őszi, szabadtéri bulihoz képest. Szerintünk mindenképp lenne rá igény a jövőben is.

- Nyár közepén, a Bad Religion és a Mad Caddies koncertje előtt biztattátok a rajongóitokat, hogy látogassanak ki a Parkba példaképnézőbe. Miként képeződik le a zenétekben ez a példaképség? Ti ott voltatok-e a Parkban?

Lions: - Mindegyikőnk ereiben csordogál egy kis punk vér. Punk zenekarként is kezdtük anno, majd ezt követően alakult át a zenénk ska-punkra és fejlődött ki a mostani műfaji egyvelegre. A Mad Caddies volt ránk a legnagyobb hatással anno még a gimis korszakban. Rongyosra hallgattuk az albumaikat és próbáltuk átvenni a stílusjegyeiket. Sőt még feldolgozásokat is játszottunk tőlük. Egy pár évig aztán visszább vettünk a punkos zúzásból, de az új számainkban ismét felcsendülnek pörgős ska-punk elemek, aminek talán Jui (basszusgitár) örül a legjobban. :)


- A napokban tudattátok az ország népével és a világ közvéleményével, hogy kész az EP, kész a videoklip. Az előbbi hány dalt tartalmaz és mikortól, hogyan lehet majd hozzáférni?

Lions: - Eredetileg úgy terveztük, hogy négy számos lesz az EP. Ebből az egyik egy instrumentális feldolgozás, viszont a megjelentetése jogosítással és egyéb szerzői jogi hozzájárulással járt volna, aminek megjelentetését időhiány miatt elcsúsztattunk egy későbbi időpontra. Így tehát három szám lesz a kislemezen, aminek címe Lighten Up. Egy pörgős tradi ska, egy seggrázós rocksteady és egy merengősebb ska dalból fog összeállni. Az utóbbiból készült el végül a videoklip is. Kiadjuk CD-n, de online is elérhető lesz a Bandcamp oldalunkról.

- Mit lehet tudni a klipről? Imázsklip rólatok, koncertvideó, szöveges vagy sztorija van? Vagy ezek együtt? :)

Lions: - A klip egyelőre legyen meglepetés. :)

Addig is:




- A klip és EP után merre tovább, mik a tervek év végéig és 2016-ban?

Lions: - Októberben lesz egy klubbulink a Kettő Kettővel a VIII. kerületi Auróra Klubban.
Novemberben pedig utazunk Németországba és Ausztriába, a miniturnénk 2. és 3. állomására, amit szintén az NKA pályázatán nyertünk.

- Vendégkérdés Tamástól (Malacka, Super Starsky): ittatok-e valami jó sört Kassán? :)

Lions: - Holba, Holba, csak a Holba, bár Roli (harsona) a kókuszgolyókra ment rá nagyon.

- Kiknek (zenekarnak, zenésznek, selectornak, DJ-nek, szervezőnek, rajongónak) küldenétek pacsit innen a skablog hasábjairól?

Lions: - Pacsi Szaszának (Teadies, Yellow Spots), mert szülinapja volt.
Pacsi a PASO-nak a klipszemlén elért 1. helyezésükért.
Óriáspacsi az összes rajongónknak és azoknak, akik követik a zenekarral kapcsolatos történéseket, valamint támogatnak minket!

Lions itt: FB / YT / BC

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...