2014. júl. 6.

A negyedik évfordulós pacsi és némi késés :)


Április végén volt négy éves az első bejegyzés. Ennek annyira nincs jelentősége, hogy mindenki más mellett én is elsiklottam felette.

Miután sikerült észbe kapni, lassan (a negyedik évforduló után két hónappal :)) lett is egy alternatív logó (köszi Fürgének), lásd fent.

Számvetés

A négy év alatt a Ska Bp nem lett menő blog (Ilyen cél valószínűleg nem is volt 4 éve). Ha páran azt is gondoljátok, hogy ez már az a szakasz: nem. :)
Az sem biztos, hogy érdemben hozzájárul a hazai ska és reggae sorsának alakulásához, valamint világos, hogy más dolgok elől von el (azért igyekszem odafigyelni a feleségemre is :-)). De mindezzel együtt is élvezetes ez a kreatív(?) játszótér, agymenés és hátha jól jöhet, hogy létezik.

A korábbi években (2011 / 2012 / 2013) írtakat megismételve: itt ez a felület. Használjuk, használjátok! Küldjetek plakátot, meghívót, linket küld videóhoz, zenéhez. Amíg akad tartalom és lesz hozzá energia, idő, agysejt, addig a blog is létezik.

Zenekaroknak: ha felléptek valahol és észleljük (vagy értesülünk róla), az elég ahhoz, hogy bekerüljön a skablogos köncertnaptárba és a One Love Reggae-vel közös heti buliajánlónkba. Nem kiváltság, sima ügy.
Rajongóknak: lessétek szerdánként az aktuális listát és és szóljatok (előre :)), ha tudtok olyan buliról, ami beleillik.



Köszi-pacsi


Üdvözlet megy Pécsre, Debrecenbe, Veszprémbe, Győrbe, Szegedre, Dunaújvárosba, Székesfehérvárra, Kecskemétre, Tatára, Kiskunfélegyházára, Kisújszállásra, Bajára, Szolnokra, Miskolcra, Szombathelyre, Tatabányára, a Vajdaságba, Komáromba, Budapestre. És mindenhova, ahol ska, reggae, dancehall vagy dub szűrődik ki a próbateremből.

Köszönet a One Love Reggae Radiónak a három éve, májusban indított közös buliajánló rovatért! Rendszerességet csempész a bloggal kapcsolatos (alapvetően kicsit csapongó) ügyködésbe.
Köszi Tamásnak is, hogy szerkesztőtársként gondolt rám a Civil Rádión sugárzott Pikosztárban (érted: Megasztár - Pikosztár :)) és együtt tudjuk menedzselni a dalok asszociatív válogatását.



Üzenet

Nincs túl nagy üzenet, legfeljebb ez:

  • Támogassátok a helyi erőket, a stabil fesztiválnevek mellett a kisebb bandákra is figyeljetek oda.
  • Szeressétek a kultúrátokat, nyelveteket és mások kultúráját, nyelvét is. A kultúra megtart, épít, felold, összetart, kinyit, teljes és toleráns emberré tesz. Ha támogatod, magaddal is jót teszel.
  • Tegyetek jót :) egymással és a Földdel is. Itt és most ne menjünk bele bővebben, de ha nem Guatemalából, hanem csak egy megyével odébbról kell idehozni az epret, az kisebb széndioxid-kibocsátással jár.
  • Olvassátok a többieket is: Dancehall.hu, Irie Soundz, Irie Zion, One Love ReggaeReggaeSoul, Riddim.hu, RootsRocker, Skaland.



Ha figyelsz néha, köszi, de tényleg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...