2012. jún. 27.

Hátsó Szándék és Pista Parádé - Villáminterjú a Skannibals zenekarral


A tatai Skannibals hosszabb szünet után új nótával állt elő, egy rögtönzött és tömör interjú keretén belül erről faggattuk Pétert, a gitárost. :)

Ska Bp: - Hogyan esett a választás a Hátsó Szándékra és a munkásságukon belül erre a nótára? Mi inspirált?

Skannibals: - Azért választottunk Hátsó Szándék-nótát feldolgozásnak, mert az együttes többségének és a baráti társaságunknak is nagy kedvence volt ez a zenekar. Mikor elkezdtünk együtt zenélni, mi is - mint sokan mások - a punk stílust választottuk, mert annak idején ez volt az, amiben tizenéves lázadóként ki tudtuk fejezni magunkat. :)
Azóta is (sok más stílus mellett) még mindig kedvencek közé tartozik a punk. Az adott dalra pedig azért esett a választás, mert ez eleve eléggé ska-hangulatú nóta volt a Hátsó Szándék munkásságában és közel áll hozzánk a mondanivalója.

Ska Bp: - Régóta terveztétek-e, vagy csak felvettétek hirtelen felindulásból?

Skannibals: - Elég régóta terveztük, hogy felvesszük ezt a számot, sok másik mellett, csak eddig sajnos nem volt lehetőségünk rá.



Ska Bp: - Miként készült a felvétel? Kellett-e alapvetően változtatni az eredeti hangszerelésen vagy simán feljátszottatok valamit és egyből jött, hogy ez így jó lesz? :)

Skannibals: - A felvételt a próbatermünkben rögzítettük, a saját cuccainkkal. Stúdióra sajnos nincsen pénzünk, emellett eddig próbatermi problémákkal is küzdöttünk. Most, hogy lett egy normális próbatermünk, sikerült végre felvenni, nem stúdió-, de hallgatható minőségben.
A szám átdolgozása úgy történt, hogy mivel a fejemben megvolt az eredeti dal, dobgépre rájátszottam egy alap gitárt, szaxofonsávot plusz ének, aztán le a próbára. Ott mindenki tett még hozzá és a próbán együtt játszva, lassan összeállt ez a verzió.

Ska Bp: - Mentek-e stúdióba a közeljövőben saját dalokkal vagy további feldolgozásokkal?

Skannibals: - Mint említettem, stúdióba nem megyünk, mert az anyagi helyzetünk nem engedi meg. De hamarosan megkezdjük 12 saját szám felvételét, s a lehetőségekhez mérten próbáljuk a legjobb minőséget kihozni a felvételből.

Ska Bp: - Hogyan álltok a koncertek terén, akár a régiót, akár fesztiválokat tekintve?

Skannibals: - Koncertezni nemrég kezdtünk megint, mert volt egy év szünet tagcserék, próbateremhiány miatt. Bármilyen helyre szívesen elmegyünk játszani, mert szeretünk koncertezni. Most legközelebb Komáromban július 14-én játszunk, több tatai együttessel egy Pista Parádé nevezetű fesztiválon. Köszünjük ezt a röpke interjút!

További info: 
Skannibals a FB-on / a MySpace-en
Hátsó Szándék a FB-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...